tirsdag 21. april 2020

Nr. 485: Jan Aage Torp fremhever dommen imot meg som en viktig seier for han, politiet og rettsvesnet, sannheten er at det var tidenes justismord!

Nr. 485:
Jan Aage Torp fremhever dommen imot meg som en viktig seier for han, politiet og rettsvesnet , sannheten er at det var tidenes justismord!

Jan Aage Torp skriver:
«VI OPPNÅR STERKE RESULTATER VED Å SAMARBEIDE MED ORDENSMAKTEN OG RETTSVESENET!»
Virkelige sannheten er at han har klart å sjarmere, manipulere og lure politiet og rettsvesenet og de er blitt brukt som «nyttige» idioter i Pastor Torp kamp for å få fjernet alle som ytrer seg imot ham. Dette er selvfølgelig ikke noe annet en psykopat som bruker selv politiet og domstolene.

Den onde og hatefulle Jan Aage Torp som driver et renkespill.

At han fikk med seg Torodd Fuglesteg, Arnt Arnesen (Ansgar Braut), Manglerud politiet og domstolene imot meg bebreider jeg dem ikke for. De ble manipulert, forledet og smigret av Jan Aage Torp, da er de blitt lurt, ført bak lyset og er brukt som «nyttige» idioter av Jan Aage Torp. 

Eneste jeg da vil si, stakkars mennesker!

"Huttetu! her lukter så kristen manns blod," sa trollet, illustrasjonsbilde.I Oslo tingrett så var det Dag Paulsen som førte saken for påtalemakten.

Han sa det rett ut at jeg ikke hadde talt eller skrevet noe som var straffbart, og det var sant.
I retten så kom det klart frem at det var Jan Aage Torp som hadde gått lengst i sine uttalelser, med å kalle meg for så mye stygt og ondt angående Anders Behring Breivik.

Bl.a. at jeg var hans tilhenger, etterfølger og mye annet.
Denne saken var mye verre enn det kom frem i retten da Torodd Fuglesteg hadde brukt de verste skjellsordene på en periode på 2 – 3 år imot meg med å kalle meg for barne morder supporter, Anders Behring Breivik tvillingsjel, sympatisør, etterfølger og lignede ord og utrykk.
Dette hang Jan Aage Torp seg på, og prøvde å overgå selv den fabel skrønende og psykisk syke Fuglesteg.
Gjøre Fuglesteg til et sannhetsvitne med å anbefale han og Arnesen som to personer som gjorde en god og nødvendig jobb.
Ja, de var to «nyttige» idioter for ham, he-he!
Alle bruker Torp som han selv vil og ønsker med sitt renkespill, sjarmerende og manipulerende være måte der han evner å lure nær sagt alt og alle.
Selv Petar Keseljevic som er en meget oppadgående og flink mann ble forledet av Torp til å selge alt han eide og hadde og alle pengene sin til den onde og slue «Pastor» Torp som han ynder å kalle seg selv for.
1.5 Millioner rett inn på Torps konto, der han fikk holde noen av sine møter med betaling fra Keseljevic. Og noen dager senere dukket denne pastoren opp i en Mercedes, snakk om å være kjeltring!

Men det var kun en grunn for de absolutt ville sikte, dømme og straffe meg.
Det er at de kjente «ferten» av kristenmannsblod, da var alle hemninger og rettskaffenhet borte.
Det er som trollet, alt annet lot det passere.
Når en kjente lukten av kristenmannsblod, da reagerte enn, først da!
Det er dette som passer perfekt på saken mellom meg og Torp.
Jeg har aldri i hele mitt liv skrevet og talt noe som har vært i nærheten av noe straffbart.
Jeg har aldri truet og ønsket noen døden, og utalt som Torps håndlangere har gjort.
Jeg skulle tas, koste hva det koste ville.
At nå Jan Aage Torp gjentatte ganger nevner meg som en sak som har lagt lista for andre saker.
Det er så latterlig og hinsides det kan forblitt.
Levi Fragell og på hans Facebook side er det nok uttalelser som er langt innforbi det som er straffbart, men de kommer aldri til å bli straffet for det.
Jeg har aldri vært i nærheten å skrevet og talt noe som er straffbart, men straffet, dømt og måte betale for dette. Fengsel fikk og får jeg ikke sone da jeg har midler heller å betale, da blir det en dobbelstraff for noe jeg ikke har gjort!
Hadde jeg fått noen dager i fengsel, så hadde det ikke vært så ille som å måtte betale den Norske stat for noe som jeg er dømt for. Det hele er latterlig, da den virkelige kjeltringen som driver med sitt renkespill og falske anklager som han når frem med. Han går fri, vi snakker om den onde

Dette skriver Jan Aage Torp på en av sine mange nettsider:


Det er interessant å se hvordan de antikristelige nett-trollene Levi Fragell, Oddbjørn Johannessen & Co hevder at jeg har «Norgesrekord» i trusler om politianmeldelser. NB: Gjennom NI ÅR!
Jeg skjønner godt at Fragells søvnproblemer gjør at han trenger en oppstiver hver kveld med en LIKE på sosiale medier for at han skal komme seg igjennom enda en begredelig natt. igår kveld fikk han en LIKE på Twitter av den gode liberalteologiske biskop Atle Sommerfeldt, må vite! Jeg unner virkelig Fragell denne store oppmuntringen. (Selv sover jeg fredfullt og tyst hver natt med en hjertevarm LIKE fra min elskede Aina.)
Men hva er denne «Norgesrekorden»?

1) Oppgjøret i 2011-2012 med Aftenposten og NRK der jeg gikk med på en meget god minnelig ordning, slik at mediehusene slapp en belastende domfellelse i PFU Norsk Presseforbund. CHECK!

2) Rettssaken i 2016-2017 mot bloggeren Jan Kåre Christensen for hans sjikane og personforfølgelse av Aina & meg der han ble enstemmig dømt i fire rettsinstanser. Vi ble også da mobbet med lattermilde påstander fra bloggeren mellom 2014 og 2016 om at jeg hadde «Norgesrekord» i politianmeldelser. Fragell, Johannessen og Christensen bruker underlig nok noe av den samme retorikken 😀CHECK!

6) Mine gjentatte advarsler (ikke «trusler» - kjære nevrotikere!) mot systematiske brudd på VVP i medier som Vårt Land og Dagen, der jeg hittil i et par tilfeller har tapt (PFUs «Gutteklubben Grei»?), og der jeg i forsonlighet to ganger har gått med på minnelige ordninger. ENNÅ IKKE CHECK!

7) Mine gjentatte advarsler til den søvnfattige Levi Fragell & Co om at deres sjikane og hatefulle ytringer vil bringes inn for domstolene. ENNÅ IKKE CHECK!

8) Min advarsel igår om at Dagens bruk av en inhabil journalist overfor Hanvold og TV Visjon vil bli innklaget til PFU. (For de kunnskapsløse kritikere kan jeg opplyse om at PFU gir anledning til å innklage på vegne av en annen, dvs jeg gjør det på vegne av kanalen.) Her er det åpenbare brudd på VVP 2,2; 2,3; og 3,3. ENNÅ IKKE CHECK!
(sitat slutt.)

Når Jan Aage Torp mener at saken imot meg legger lista for andre saker, da regner jeg med at politiet i Norge har 5.5 Millioner saker her i Norge da jeg er den «minst» kriminelle personen i dette landet.
Men når mennesker og ordensmakten er ute etter å ta deg, da gjør de det.
De kjente ferten av kristenmannsblod, akkurat som trollet som ellers slumret og sov.
Her dømte de meg for noe som ikke ble tatt opp i retten, eller var i siktelsen.
Det var mengde av skriverier, selv om dette kom etter mye ordskifte og der jeg svarte forskjellige om de samme tingene.
Samt at antallet som Jan Aage Torp snakket om i retten var både helt hinsides og ikke noe som var straffbart.

Sluttkommentar:

Hvordan kan slik gå an? Her er det mye å si, men når en tenker på pressen, så er det faktisk kun en person som har stått og sto opp for meg.
Det var Redaktør i den kristne avisen AS Dagen i Bergen.
Dette skrev han som jeg vil avslutte denne artikkelen med, tar kun med 2 artikler om Dagen skrev langt flere om saken mellom meg og Jan Aage Torp der de sa klart ifra at jeg ikke hadde skrevet noe i nærheten av å være straffbart:


Pastoralt gjørmebad


Hvis man først begynner med å kriminalisere religiøse ytringer, er det vanskelig å se hvor man til slutt ender.

«Se hvor godt og vakkert det er når brødre bor fredelig sammen», heter det i åpningsstrofen i Salmenes bok kapittel 133. Salmisten beskriver hvordan fred mellom brødre er som når olje renner ned over hodet og ned i skjegget på ypperstepresten Aron. Kraftig bildespråk om hvordan enighet og respekt trosbrødre i mellom er en forutsetning når Guds tjenere blir salvet.

Det var ikke akkurat salveolje som fløt i rettssal 519 i Oslo tingrett i forrige uke da pastorene Jan Kåre Christensen og Jan-Aage Torp møttes til juridisk dyst. Det var vel mer snakk om et skikkelig gjørmebad. Et pastoralt sådan.

Ukvemsordene haglet gjennom luften. Christensen satt tiltalt for å på sin blogg ha kalt Torp ting som «gammel gris», «horebukk og horkarl», «narsissist», «psykopat» og «falsk pastor/profet/apostel». Aktoratet gjorde et poeng nettopp av den store mengden sjikanøse karakteristikker rettet mot Torp fra Christensen. Bloggeren skal ha brukt slike uttrykk om Torp hele 920 ganger.

Christensen forsvarte karakteristikkene med at han hadde støtte for sine skriverier i Bibelen. Han viste til de tekstene i Den nye testamentet som handler om skilsmisse og gjengifte og pekte på at ordet «hor» brukes om slike forhold. Torp er skilt fra sin kone og gift på nytt og i Christensens forestillingsverden gjør det Torp til en horkarl og uskikket til å være kristen leder.

Men også Jan-Aage Torp selv er aktiv på nettet. Og under vitneutspørringen av ham kom det frem at han selv også har vært rundhåndet med karakteristikkene han har latt fly over tastaturet sitt. Torp innrømmet at han hadde kalt Christensen for «lystløgner», «idiotisk», «demon», «ryktespreder», «slem», «ond og dum». Og ved minst et tilfelle skal han også ha karakterisert pastorkollegaen sin som «Anders Behring Breivik-tilhenger».

Dom i saken var ventet mot slutten av denne uken, men kom allerede på mandag. Det ble full seier for Torp. Christensen ble dømt til å betale den boten på 12.000 kroner han tidligere var ilagt for uttalelsene sine.

Til tross for utsiktene til mer kristelig gjørmebryting, håper vi at denne saken blir anket og havner i Lagmannsretten. Vi er enig med Christensens forsvarer Brynjar Meling i at dette er en prinsipielt svært viktig sak.

Det mener vi selv om vi vil være helt tydelig på følgende: Christensens skriverier på nettet er langt utenfor enhver anstendighet og langt utenfor enhver kristelighet. Det er ikke slik man skal omtale sin neste. Og den typen språkbruk hører definitivt ikke hjemme pastorkolleger imellom.

Men dermed er det ikke sagt at Christensens blogging bør være straffbar. Å dømme ytringer som kriminelle er i seg selv en svært alvorlig sak. Og spesielt når det er snakk om religiøse ytringer, slik det tross alt er i Christensens tilfelle.

Man kan mene mye både om Christensens bibelbruk og bibeltolkning. For de fleste av oss vil dette være fremmed. Men han har tross alt et trosmessig utgangspunkt for engasjementet sitt.

Torp er en mann som selv har søkt offentlighet og selv har kommet med sterke religiøse ytringer. Noen av dem med et krekelsespotensial som kanskje overgår det Christensen har stått bak. Vi tenker da ikke minst på Torps opptreden i NRK radio foran sommer-OL i Athen i 2004 der han profeterte at det ville komme et stort terrorangrep mot arrangementet. Det kom som kjent ikke. Vi vil følgelig mene at Torp selv derfor bør tåle sterkere karakteristikker enn en vanlig privatperson.

Og hvis man først begynner med å kriminalisere religiøse ytringer, er det vanskelig å se hvor man til slutt ender. Vi husker med gru straffeforfølgelsen i Sverige for noen år siden av pinsepastor Åke Green for ting han hadde sagt om homofili. Slike tilstander ønsker vi oss ikke her i landet.

Det skal svært sterke grunner til for å kriminalisere religiøse ytringer. De er etter vår mening ikke til stede i denne saken.


Bibeltime fra vitneboksen

Blogg-pastor og bussjåfør Jan Kåre Christensen tok med seg sin velbrukte bibel da han i går tok plass i vitneboksen i sal 519 i Oslo tingrett. Rettens medlemmer, tilhørerne og pressen i den knøttlille og overfylte rettssalen ble vitne til noe så sjeldent som en teologisk debatt om skilsmisse og gjengifte.

Christensen og hans advokat Brynjar Meling baserte hele sitt forsvar på at de karakteristikkene som tiltalte har kommet med på nettet om pastor Jan-Aage Torp, kun er religiøse meningsytringer. De ulike ordene og uttrykkene som ble brukt, ble forsvart med høytlesning fra den skinninnbundne boken Christensen hadde med seg. Bibelreferansene fløy frem og tilbake mellom forsvarerens plass og vitneboksen.

Ord som «horkarl» ble forklart ut fra det religiøse språket som Bibelen selv bruker, eller «Kanaan-språket» som Christensen selv benevnte det som fra vitneboksen. Han fremholdt at Den nye testamentet betegner personer som skiller seg og gifter seg med en annen enn sin opprinnelige ektefelle, på denne måten. Derfor mener Christensen at han kun har kritisert en velkjent og svært profilert kristen leder for å ikke leve i pakt med den kristne tro.

Bruken av andre, mer ikke-religiøse betegnelser som «maktmenneske», «narsissist» og lignede forsvarer Christensen med teologiske uenigheter rundt måten Jan-Aage Torp har drevet sin menighetsvirksomhet på. Retten fikk blant annet høre om en bekjent av Christensen som skal ha gitt 1,5 millioner kroner til Torp, men siden angret seg. Torp selv innrømmet for øvrig i sitt vitneutsagn at også han på sine nettsider har kalt Christensen både for «lystløgner», «idiotisk», «ryktespreder», «slem», «ond og dum» og formidler av «sosialpornografi»

Det er disse svært spesielle religiøse overtonene som gjør saken mot «sjikane-pastoren» Jan Kåre Christensen så spesiell. Det er derfor den blir noe mer enn en vanlig sak om krenkelse av privatlivets fred. Eller noe mer enn en krangel mellom to Oslo-pastorer som ikke akkurat praktiserer det varmeste brødrefelleskapet.

Det er isolert sett ingen tvil om at Jan Kåre Christensen karakteristikker av pastor Torp er langt ut over enhver anstendighet. Folk flest vil nok oppfatte Christensen som et slags kristent nettroll.

Men - og det er et stort «men» her. Hvis dette er snakk om religiøse ytringer, vil de i praksis ha et sterkere vern enn sjikanøse uttalelser uten noe slikt trosmessig grunnlag. Ubaydullah Hussein, den kjente og beryktede lederen for, Profetens Ummah ble i fjor sommer frikjent av Lagmannsretten for å hylle gjennomførte terrorhandlinger på nettet. Det gjaldt også en terrorhandling som hadde krevd norske menneskeliv, aksjonen mot det delvis Statoil-eide oljeanlegget i In Amenas i Algerie. Retten la til grunn at det i dette tilfellet var snakk om en religiøs ytring. Hussains lovprisning av Allah for denne blodsutgytelsen hadde sitt utgangspunkt i Husseins egen voldelige tolkning av islam.

Disse sakene er ikke direkte sammenlignbare. Men de sier begge noe om rommet for religiøse meningsytringer, også når det som sies eller skrives oppleves som støtende og avskyelig av det store flertallet.

Se for mer her:

2 kommentarer:

 1. Kjell du skriver dette:
  Grei artikkel det. Etter mitt syn er ordet psykopat om Torp unødvendig, da artikkelen står seg fint uten å bruke psykopat diagnosen som et ledd i utskjellingen.
  Du tegner et bilde av Torp som lot seg forlede av Torodd Fuglesteg til å kalle deg ABB sympatisør og tilhenger av en barnemorder.
  Jeg tror ikke at Torp hadde brukt det om deg uten at Fuglesteg hadde hisset han opp.
  Slik jeg husker saken så hadde du skrevet ett eller annet hvor du reagerte på at ABB ikke fikk gå i morens begravelse.
  Det var det som fikk Torodds hjerne til å klikke. Her ble 2+2 til 6 og vipps var du stemplet som tilhenger av ABB.
  Torp leste vel det i kommentarene og trodde nok at det var hold i påstandene fra Torodd.
  Så Torps hjerne har åpenbart ikke fungert siden han lot seg forlede til å gjenta hva Torodd skrev og sa.


  Det forteller meg minst to ting.
  At hva som jeg ble kalt og stemplet for, viser at det var helt feil å dømme meg da motparten min hadde egentlig gått lengre enn meg i beskrivelse av meg.

  Men det som er aller viktigst mener jeg, som Vebjørn Selbekk også skriver. At dette er en overbevisning jeg har ut i fra Guds ord, da kommer alt det jeg skriver inn under tros- og ytringsfriheten.
  Og jeg har aldri i hele mitt liv truet noen, oppfordret til hverken drap eller vold, ergo ikke noe straffbart.
  Her er det en feilaktig dom!

  SvarSlett
 2. Kjell Andersen du skriver dette:
  Dommen er riktig den, Torps tabbe i forhold til erstatnings-biten var at han tok igjen.
  Du starter det hele og verken du eller din ubrukelige advokat som du selv kaller Meling
  "samt en dårlig advokat, derfor tapte jeg!"

  Vi kan være enig om at du hadde en dårlig advokat. Han virket ute av stand til å bestride den dokumentasjon som Torp og kona la frem i retten, blant annet antallet ganger du hadde kalt Torp "horebukk", "gammel gris" eller horkarl, psykopat osv osv.
  Retten kom til at dette samlet kvalifiserte til en fellende dom, og hadde ikke Torp gjentatt utsagnene som blant annet Torodd Fuglesteg fremsatte i kommentarer om deg, hadde nok Torp også blitt idømt erstatning...

  Svar:
  Det er mye jeg kan svare på her. Jeg tror at det var bestemt fra politiet og domstolens side at de skulle dømme meg, det var avtalt spill.

  Men de var ikke klar over, og ønsket ikke heller å vite at Jan Aage Torp hadde gått helt banans og kalte meg for det samme som Torodd Fuglesteg hadde skrevet om meg. Dette tok dem på «senga».

  På mange måter så kan en si at rettsaken kostet meg 50.000, - da jeg måtte betale 15.000 til staten, og fordi vi anket til Strasbourg betale jeg Meling 35.000.
  Alt i alt, så ser jeg hele saken som et komplott imot meg og den Himmelske blogg.
  Det er ikke en eneste setning jeg har skrevet som er straffbart. Ikke i nærheten engang.

  Når jeg leser hva som daglig blir servert på nettet av andre, og at jeg er blitt dømt for § 390 a. Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år.

  Offentlig påtale finner bare sted når det begjæres av fornærmede og finnes påkrevet av almene hensyn.

  Kan ikke se for noe annet enn det Torodd Fuglesteg og til dels Ansgar Braut og Jan Aage Torp har skrevet i «min» sak som er straffbart.
  Egentlig er Torodd Fuglesteg den største kjeltringen som er på nett nesten.
  Hadde en samlet om alt det han har skrevet nettet gjennom livet sitt, så hadde det blitt mang år i buret.
  Når det gjelder Torp, så anser jeg han som en primitiv manipulator med en viss dreis over å lure ubefestede og naive sjeler!

  SvarSlett

Nr. 503: I ettertid har det vist seg at alt det jeg har skrevet om narreapostel Jan Aage Torp har stemt, at jeg er dømt for dette, viser at jeg er utsatt for tidenes justismord!

Nr. 503: I ettertid har det vist seg at alt det jeg har skrevet om narreapostel Jan Aage Torp har stemt, at jeg er dømt for dette, viser...