torsdag 19. september 2019

Nr. 466: Fra Søkelys

Nr. 466:

Christensen-saken: Ble ilagt et forelegg på 10 000 for trakassering av hetsing av pastor Torp og kone.

jkc-penger 

Blogger Jan Kåre Christensen ble for en uke siden ilagt et forelegg, melder pastor Jan Aage Torp på sin Facebookside
“Lederen for juridisk seksjon ved Manglerud Politistasjon, Dag Paulsen, opplyser idag på telefonen at bloggeren Jan Kåre Christensen ble gitt et forelegg for snart én uke siden for hans hets og trakassering av Aina & meg siden 2011. Hvis Christensen ikke godtar forelegget, vil det bli rettssak. Godtar han forelegget, anses det juridisk som erkjennelse av skyld,” forteller pastor Jan Aage Torp i et innlegg på Facebook.  Christensen som har vært på jobb i hele dag kommenterte først den siste utviklingen nå i kveld.

Den omstridte Oslo bloggeren Jan Kåre Christensen skal allerede ha fått et forelegg for å forelegg

ha sjikanert pastor Jan Aage Torp på sin nettside “himmelske blogg”. Dette opplyser pastor Jan Aage Torp på sin Facebookside etter at han mandag har hatt en telefonsamtale med Dag Paulsen ved Manglerud politikammer. “Lederen for juridisk seksjon ved Manglerud Politistasjon, Dag Paulsen, opplyser idag på telefonen at bloggeren Jan Kåre Christensen ble gitt et forelegg for snart én uke siden for hans hets og trakassering av Aina & meg siden 2011. Hvis Christensen ikke godtar forelegget, vil det bli rettssak.” gjengir Torp av saken i et innlegg på Facebook. Torp har også meddelt nyheten til sine engelskspråklige følgere og da lyder det slik: The director of the legal section at Manglerud Police Station in Oslo, Dag Paulsen, says today on the phone that the blogger Jan Kåre Christensen was fined last week for his smear and harassment of Aina & me since 2011. If Christensen refuses to accept the fine, there will be a court case. If he accepts the fine, it legally means that he has admitted guilt.

Har tatt bladet fra munnen

Blogger Jan Kåre Christensen som også er bibellærer for sin Smyrna forsamling i Oslo har nå i kveld svart på Søkelys’s henvendelse og bekrefter at han som sagt tidligere ikke akter å betale noe forelegg.

jkc-blogg


Bloggeren som søndag omtalte pastor Jan Aage Torp som “en falsk apostel, narsissistisk og manipulerende” er heller ikke særlig begeistret for Søkelys som han i en kommentar i går omtalte som “et vemmelig og luburgert nettsted som overhode ikke er kristent,” til en av sine tilhengere. Imidlertid har Christensen tidligere sagt til Søkelys at han ikke vil akseptere forelegg fra politiet da han mener seg uskyldig. Skal vi tro en uttalelse gjort av mine kilder vil politiet ta saken til domsstolen dersom Christensen ikke vedtar forelegget. “Leder for juridisk seksjon sa at han bygger alt på siktelsen av 24.november 2014 og at han ikke nøler med å bringe saken inn for domsstolen dersom Christensen ikke vedtar forelegget – «med full vitneførsel» sa Dag Paulsen.Han sa om forelegget at det var et symbolsk beløp for å gjøre det lettere for Christensen å vedta. Men han tviler på at Christensen vedtar forelegget. Dermed kan det gå mot full rettssak dersom Christensen ikke biter i det sure eplet.

 Tekst Kjell AndersenGuest
Steffen Andre
7 days 12 hours ago
Nå syntes jeg ikke vi skal juble. Jan Kåre Christensen har så langt jeg ser to muligheter. 1. Betale forelegget og dermed erkjenne at han har gjort noe galt, noe straffbart, -og dermed vil saken være ute av verden inntil andre eventuelt velger å anmelde ham. Siden Christensen ikke har nevn noe om dette på sin blogg, kan det kanskje indikerere at han har feiget ut og valgt å betale boten i dypeste stillhet.
2. En annen mulighet er jo at han nekter å vedta forelegget og er villig til å møte Torp, eventuelle vitner og aktor i en straffesak for domsstolen. I såfall vil han alliere seg med Meling eller en annen advokat som tyner hans lommebok.
Dette kan koste deg Jan Kåre Christensen og det er litt ynkelig av deg at du så behendig har unngått å nevne dette på din egen blogg. Du bruker jo kjapt og bruke din blogg til å skjelle ut kreti og pleti.
Guest
Asbjørn
7 days 12 hours ago
Hva med en rask exit til Danmark? Permanent.
Guest
Astrid
7 days 10 hours ago
Da må det jo bli til molbo-land…
Guest
Geir
7 days 12 hours ago
Forsiktig anslag for kostnader; Timepris kr. 3000(middels av det intervallet Meling opererer med). La oss tenke oss at det går 5 timer til forberedelse. 15? Timer i forbindelse med straffesaken, reise/hotelutgifter. Da er vi oppe i rundt regnet kr. 65.000,- til Meling. Så kommer saksomkostninger til det offentlige, samt et høyere forelegg enn det som er gitt nå. Vi snakker fort nærmere 100.000,- + fengsel!
Dersom Christensen har fått tilbud om noen få tusenlapper i forelegg, vil han være idiot om han ikke vedtar!!!
Guest
Geir
7 days 11 hours ago
Og etter å ha tapt i tingretten, anker han selvsagt til lagmannsretten, og ytterligere 150.000 kr påløper….
Til slutt sitter han med en regning påå en kvart million og 2 års fengsel(da flere anmeldelser VIL komme)
7 days 12 hours ago
Jeg har hatt kontakt med JKC og han understreker igjen at han ikke vil betale ei krone. Jeg la ut det han sa i en ny sak om Christensens reaksjon. Jeg har og sendt ham noen få andre spørsmål som jeg håper han svarer på.
Guest
Torodd
7 days 11 hours ago
Det er hans personlige tragedie. Han har ingen tilhengere og ingen support. Ingen som vil betale for han. Ingen som vil gi han support naar han taper rettssaken, huset og jobben. Han vil staa ribbet tilbake og for hva ?
Guest
Enig med Jan Kåre
7 days 14 hours ago
Broder Jan kåre vil aldri gå med på å betale et forelegg. Sanheten er at Torp har forledet politiet til å tro på løgnene med sin falske anmeldelse av denne Guds kjempe som nå blir en martyrr for sanheten. Uansett vil sannhetten seire til slutt og dere vil stå som svarteper. Gud er på broder Jan Kåres side enten dere liker det eller inte.
Guest
Torodd
7 days 13 hours ago
Jada, jada Jan Kåre Christensen. Ta dette til retten og du vil tape den saken, ditt hus og din jobb.
Men det er merkelig hvor stille du var rundt det hele etter at du mottok det forelegget, Jan Kåre Christensen. Kanskje sannhetten ikke er saa bra allikevel ?
Guest
Siri Haugen
7 days 15 hours ago
At JKC ikke reagerer forundrer ikke meg. Han har sikkert alt betalt for å slippe bråket. Stor i kjeften er han, men når det kommer et stykke er han bare et nett-troll. dette er en stor seier for dem som ønsker rettferdighet og en slutt på hans ekle blogging.
Guest
Jan
7 days 16 hours ago
På bloggen til Christensen kan man lese:”Hvorfor jeg ikke reagerer eller vil anmelde mennesker som skriver løgner og usannheter om meg. Med de verste og styggeste karrastikker og fabler!”
Kan han lide av hukommelsestap???)
Guest
BEE
7 days 16 hours ago
Så bra at rettferdigheten har seiret!! Skulle forresten bare mangle. Hvor hører det hjemme med trakassering og sjikane? Synd at Christensen ikke kan forstå dette. Men det er klare signaler på at slikt heldigvis ikke tolereres i samfunnet.
Christensen har virkelig rotet det til for seg selv og familien.
Guest
Sverre N
7 days 18 hours ago
Noen som vet hvilken størrelse det er på forelegget? Dersom JKC er lur, så vedtar han dette. Men, her står dumskap og stolthet garantert i veien, og da blir det straffesak, med vitneførsel og full pakke. Jeg vil anta at påtalemakten da vil legge ned påstand om fengsel. Det ligger alltid en strafferabatt i en tilståelse. Men, dersom han ikke vedtar, så glipper den muligheten, og da blir det fort ubetinget fengsel. Dessuten kan det fort dukke opp flere som anmelder ham.
Jeg har flere konkrete henvendelser fra folk som har blitt hetset av JKC, som har sagt at de med sikkerhet vil anmelde ham. VIl anta at enda flere hiver seg på, når de ser at det fører frem!
7 days 16 hours ago
Foreløpig er det snakk om et symbolsk forelegg som skal gjøre det enkelt for Christensen å vedta det. Å vedta et forelegg er erkjennelse av skyld, og Jan Kåre har helt frem til nå gjentatte ganger sagt at han ikke vil godta noe forelegg. Dersom han ikke gjør det, vil saken bli oversendt retten til pådømmelse. i følge min kilde skal en politjurist ha sagt at “han ikke nøler med å bringe saken inn for domsstolen dersom Christensen ikke vedtar forelegget – «med full vitneførsel»
Guest
Commentator
7 days 17 hours ago
JKC kan kanskje også ha et ønske om å bli fengslet, og dermed kunne fortelle sine sympatisører om hvilken kristenforfølgelse som egentlig er i Norge i dag.
7 days 16 hours ago
Ikke umulig det Commentator. Jeg tror ikke JKC vil vedta et forelegg ut fra det han har skrevet til meg tidligere.Blogger Jan Kåre Christensen fikk et forelegg på 10 000 kr, tar tingene med knusende ro

Christensen: “Vi står overfor et politi som er akkurat som i Nord Korea” Fikk bot på 10 000 kroner av Oslo politiet får sjikane av pastor Jan Aage Torp


jkc-jat

Osloblogger Jan Kåre Christensen tar det med knusende ro på tross av at han er blitt presentert et forelegg på 10 000 for å ha sjikanert pastor Jan Aage Torp og kone. I sitt svar til Søkelys skriver Christensen dette: “Jeg ser helt annerledes på saken en politiet. Jeg anser dette å være et komplott imot meg, med falske anklager fra Torp. Politiet har ingen sak imot meg, derfor prøver de seg med et forelegg!!Og jeg har selvfølgelig sendt til politiet der jeg har IKKE GODTATT FORELGGET, det gjorde jeg på fredag etter jeg mottok brevet på torsdag.
jan-kåre


Torp er en offentlig person som har beskrevet meg, og mange andre mye tøffere enn det jeg har gjort imot ham. Da blir egentlig mine utaler «utlignet» av Torp. Har ikke mer å si om dette en jeg ser dette er en åndskamp som står om bibelens syn på ekteskapet! Der gjengifte er synd for troende, og forkynnerne skal gå foran som gode eksempler. Ikke som Torp som er et miserabelt eksempel som Hanvold og mange andre også er. Ser på bloggen din, for en berm. Ikke et positivt ord om meg at jeg fronter Jesus og Paulus lære om ekteskapet, stakkars mennesker!  “Jeg er overhode ikke bekymret, har fått så mange ord personlig ord fra Herren og gjennom andre, alt ligger i Herrens hender!” sier Christensen i sin siste epost til Søkelys

Fra tidligere i ettermiddag

I en epost til Søkelys slår Christensen ettertrykkelig fast at det ikke kommer på tale å betalte forelegget. “Selvfølgelig betaler jeg ikke en krone da jeg står innfor alt jeg har skrevet og sagt både om Torp og alle andre, at gjengifte er synd. “I saken mellom meg og Torp så er det hva andre har skrevet mot meg som er det eneste kriminelle.  Dette overser politiet, det viser bare vi står overfor et politi som er akkurat som i Nord Korea!” I sin epost fastholder Christensen at de karakteristikker han bruker om Torp ligger fast, men han vil ikke oppgi størrelsen på forelegget han skal ha mottatt
I sin skarpe Epost til Søkelys sier Christensen dette: “Selvfølgelig betaler jeg ikke en bot da jeg står innfor alt jeg har skrevet og sagt både om Torp og alle andre, at gjengifte er synd.

torp-vaart-land

 Torp er en offentlig person som har slengt med leppa imot alt og alle i de siste 25 åra, som en offentlig person så burde han ha tålt dette. Men at han reagerer som han gjør, viser bare at det jeg har skrevet og talt har rammet ham. Torp trigger meg, jeg slo han knock out i konfliktrådet da han kalte meg for en Demon etter møte og spydde! Hva blir neste? Så får vi se om politiet besinner seg og legger bort hele saken eller sender den over til tingretten! Jeg er i hvert fall ikke redd eller bange for noe, jeg har mitt på det tørre, det har ikke Torp som er en ekteskapsbryter og horkarl,” Så langt har Christensen ikke kommentert saken på egen blogg og det er ventet at neste skritt vil være at politiet oversender saken til Oslo tingrett for domsstolsbehandling.
Saken vil bli moderert i ettertid

5 days 1 hour ago
Jeg vil legge inn at Christensen i en email har erkjent at han en gang skrev en kommentar i Bjørn Olav Hansens navn.
Guest
Torodd
5 days 16 hours ago
Han fikk forelegget paa fredag og har enda ikke omtalt det i sin kloakkblogg.
Han kommer med stadige utfall mot Torp og andre selv om han naa har faatt et forelegg for det
At han ikke er i mot gjengifte er avslort for lenge siden. Men fremdeles skriver han i mot gjengifte.
Han lytter aldri paa andre sine argumenter og paa fakta naar han har blitt tatt i logn.
Han stjeler ord og vendinger fra oss voksne mennesker naar det passer han.
Hans paastander om hans personlige okonomi henger overhodet ikke paa greip og jeg vet at han lyver her.
Han nekter fremdeles for at han skrev som Bjorn Olav Hansen selv om beviset under viser at han gjorde det

Uansett hva som skjer rundt han og uansett hva andre skriver, holder JKC sto kurs mot sin undergang.
.Kommentaren er redigert etter klage. red
Forøvrig: Christensen erkjenner i en mail at han en gang har skrevet i en annens navn, og det meldingen i Bjørn Olav Hansens navn. Utover det vedkjenner ikke Christensen seg å ha skrevet kommentarer her i andres navn. RED
Guest
Venn av Torodd
5 days 10 hours ago
Hvem klager på det Torodd skriver? Kan jo bare være JKC…Er et “trekk” i en bestemt retning når et menneske skjeller ut mennesker systematisk i hundretall, men ikke tåler den minste kritikk selv!!!
Guest
torodd
6 days 4 hours ago
Det er verdt aa merke seg at JKC ikke er i mot gjengifte i det hele tatt. Hans eneste offentlige stottespillere er horkarl og hordame jfr Bibelen. Dvs den alment vedtatte tolkningen av Bibelen. De eneste som er uenige med denne tolkningen er JKC og dette ekteparet. Ergo farer de med anti-bibelsk fusk og fanteri.
De andre av hans stottespillere er gjengifte mange ganger. Og alt dette vet politiet veldig godt.
Dette er ingen snakk om gjengifte da JKC hjertelig stotter skilsmisse og gjengifte blandt mennesker, frelste eller ufrelste. Dette er bare snakk om JKC sin grove sjikane av andre mennesker og spesielt ekteparet Torp.
Jeg noterer meg at Torp og JKC er helt paa linje med hverandre i gjengifte problematikken, rent teologisk.
Guest
Enig med Jan Kåre
6 days 3 hours ago
Innlegget er slettet
Guest
Hildi
5 days 22 hours ago
“Enig med Jan Kåre”=bror til Jan Kåre
“Enig med Jan Kåre” =Jan Kåre
Kan du si meg hva som er sannheten, “Enig med Jan “?
Hvem er du? Broderen til Jan Kåre eller Jan Kåre? Man kan jo ikke være begge…. Hvis du ikke svarer meg regner jeg med at det er fordi du ikke vil innrømme at du lyver.
Guest
torodd
6 days 3 hours ago
….. en kilometer unna deg, rettere sagt. Og du vet min adresse, Jan Kåre Christensen.
Guest
J&R
6 days 4 hours ago
Jeg har bare forkynt sannhetten om gjengifte. Det er det eneste denne saken dreier seg om. Alt annet er utenomsnakk og tøv iscenesatt av “pastor” Torp. Christensen er en stor Guds profet i tiden og blir forfulgt som en. Den Hellige Ånd sier med tydelige ord at i de siste dager skal noen falle fra troen og holde seg til forførende ånder. Det er det som skjer her på Søkelys. Dette er sannhetten slik den er uansett om dere liker den eller ikke.
Guest
Hildi
5 days 22 hours ago
Ja, den “sannhetten”….. Her skifter du maske igjen… Denne gangen er det J&R…. Er det ifølge deg, Jan Kåre Christensen helt i orden å lyve?
Guest
Asbjørn
6 days 15 hours ago
Dette er bare tragisk. Christensen har kjørt seg fullstendig ut i grøften. Han er overbevist om at det han gjør er riktig, og han ‘hører’ fra Gud, skriver han på bloggen. Når mennesker hele tiden ‘hører’ fra Gud er det fare på ferde. Iallefall dersom Gud taler imot sitt ord. Christensen lever i sin egen fantasiverden og har sikkert levd seg så godt inn i den at ingen argumenter har mulighet for trenge inn. Han vil kjøre løpet til ‘the bitter end’ fordi han ikke kan gjøre det annerledes. Vi får håpe at kona ser at han er i ferd med å snu opp ned på deres tilværelse, og griper inn. Fengsel, høy advokatregning og store saksomkostninger vil bli resultatet. Kanskje også en økonomisk oppreisning til pastor Torp.
Guest
Vegar F
6 days 22 hours ago
La meg først understreke at det er trist at denne saken gikk så langt som at det ble forelegg og antatt sak. Christensen har oppført seg svært klossete i denne saken og burde strengt tatt ha lagt seg på en annen linje når han omtaler gjengifte-problematikken. Hadde Christensen håndtert dette i tråd med de kristne prinsipper hadde han frimodig proklamert sitt budskap uten å ty til slike karakteristikker han har gjort. I vår menighet forkynnes det tydelig i mot gjengifte, -men vi søker å unngå å rette pekefingeren mot noen bestemt person. Christensen har overtrådt en grense og burde nå akseptere forelegget og slette deler av bloggen som omtaler forkynnere med navns nevnelse.
Jeg er dypt uenig i pastor jan Aage Torps valg, men samtidig har jeg forståelse for at han valgte å politianmelde Christensen for hets og sjikane. Det må være direkte plagsomt å finne at ens navn stadig dukker opp i Google i negativitetens lys, -og Jan Kåre Christensen burde ha forstått at man ikke alltid kan fare frem og skrive ting uten omtanke på hvordan det rammer. Likevel må vi som kristne innrømme at det er et nederlag at saken går til en verdslig domsstol, og jeg aner at prosessen kan bli smertefull for flere.
Dersom Christensen leser dette er min oppfordring: Vedta forelegget og få saken ut av verden.
Guest
Torodd
7 days 1 hour ago
Gir et slikt forelegg et kriminelt rulleblad ? Jeg bare lurer (Les: Jeg er nysjerrig) og haaper at dere kan besvare dette.
6 days 23 hours ago
Er overtredelsen av mer alvorlig karakter (for eksempel å ha kjørt svært fort) eller du nekter å vedta tilbudet om FF, vil politiet vurdere om de skal forfølge saken videre, og da eventuelt gi et forelegg eller ta ut tiltale. Et forelegg blir registrert i bøte- og strafferegisteret, dette fordi det er en alternativ straffereaksjon til tiltale og eventuell domfellelse. En fordel kan være at du i dette tilfellet får saken vurdert av en jurist og eventuelt prøvd saken for retten. Men du kan også risikere å tape saken og der med bli dømt til å betale saksomkostninger samt noe høyere bot.
Det var et svar fra UP på spørsmål om forenklede forelegg
Et forelegg er et tilbud fra påtalemyndighetens side om å gjøre opp straffansvaret gjennom å vedta en bot. Straffesaken vil da endelig være avgjort. Å avgjøre en straffesak ved forelegg er den mest vanlige reaksjonsformen, og ca. 95 % av alle straffesaker avgjøres ved forelegg. En forutsetning for å avgjøre saken ved forelegg, er at bot er et straffalternativ.
Hovedregelen får når forelegg kan ilegges finnes i straffeprosessloven § 255:
“§ 255. Finner påtalemyndigheten at en sak bør avgjøres med bot eller inndragning, eller begge deler, kan den utferdige forelegg i stedet for å reise tiltale. Reaksjoner som nevnt i § 2 nr. 4 kan også avgjøres ved forelegg, og kan også ilegges sammen med reaksjoner som nevnt i første punktum”.
Forelegg trer i stedet for tiltalebeslutning når det ikke vedtas, jf. straffeprosessloven § 268. Virkninger av å vedta et har etter straffeprosessloven § 258 samme rettsvirkning som en rettskraftig dom. Forelegget trer i stedet for en tiltale, men et forelegg skal på samme måte som en tiltale angi det straffbare forhold og inneholde opplysninger om siktede mv. jf. straffeprosessloven § 256:
“§ 256. Forelegget skal være undertegnet og datert og inneholde: 1) siktedes navn og bopel, 2)opplysning om hvilket straffebud som er anvendt, med gjengivelse av innholdet så langt det er av betydning 3) en kort, men så vidt mulig nøyaktig beskrivelse av det forhold forelegget gjelder, med opplysning om tid og sted, 4)fastsetting av den bot som kreves, og den fengselsstraff som inntrer om boten ikke blir betalt, og i tilfelle den inndragning eller reaksjon som nevnt i § 2 nr. 4, 5) oppfordring til siktede om innen en fastsatt frist å erklære om han vedtar forelegget. Fristen fastsettes slik at han får en betenkningstid som i alminnelighet bør være fra 3 til 10 dager. Et forelegg kan også omfatte bestemmelse om at siktede skal betale til den berettigede pengekrav som går inn under § 3, og saksomkostninger til staten. Reglene i § 432 første, tredje og fjerde ledd gjelder tilsvarende”.
I tillegg til å gjengi det overtrådte straffebud og beskrivelse av det faktiske forhold med fastsettelse av botens størrelse og subsidiær frihetsstraff, skal forelegget inneholde en vedtakelsesfrist på normalt mellom 3 og 10 dager. Så lenge fristen løper, er det organ som har utstedt forelegget bundet av tilbudet.
Straks forelegget er vedtatt, er saken avgjort som en rettskraftig dom. Imidlertid kan et vedtatt forelegg etter straffeprosessloven § 258 oppheves til gunst for siktede av overordnet påtalemyndighet. Et vedtatt forelegg kan ikke endres til skade for siktede. Et forelegg kan påankes etter reglene om anke etter straffeprosessloven § 259, men det er en meget begrenset adgang til å anke et vedtatt forelegg, med mindre det er begått saksbehandlingfeil.
Et forelegg må vedtas av siktede for at det skal tre i stedet for tiltale. Vedtakelsen gis etter straffeprosessloven § 257 ved siktedes påtegning på forelegget. Siktede skal ha gjenpart av forelegget. Dersom forelegget ikke vedtas, må saken avgjøres gjennom å ta ut tiltale for domstolene, dersom saken ikke henlegges eller det gis påtaleunnlatelse.
Alle tjenestemenn innenfor politiet har etter straffeprosessloven § 67 tredje ledd kompetanse til å avgjøre saker ved forelegg i saker om forbrytelser som ikke kan medføre mer enn 1 års fengsel. Politiet har også kompetanse til å henvise saker til mekling i konfliktråd straffeprosessloven etter § 67 fjerde ledd, når ikke spørsmålet om tiltale hører under Kongen i statsråd eller riksadvokaten.
Kompetanse til å utferdige forelegg er den samme som for å ta ut tiltale og følger påtalekompetansen. Det følger av påtaleinstruksen § 20-3 at Politiet utferdiger forelegg i saker om forseelse, hvis ikke tiltalespørsmålet hører under Kongen. Politiet kan utferdige forelegg i forbrytelsessaker der påtalekompetansen ligger til politiet, jf. straffeprosessloven § 67 annet ledd bokstav b til d. For saker som antas å ha særlig stor allmenn interesse, gjelder reglene i tredje og fjerde ledd nedenfor tilsvarende.
Ved saker som antas å ha særlig stor allmenn interesse og overtredelse av straffeloven § 326, § 327 eller § 330 skal saken i mer alvorlige tilfeller likevel først forelegges statsadvokaten, eller når overordnet påtalemyndighet har bestemt det mv. Tanken her er at den høyere påtalemyndighet bør ha vurdert om siktede skal slippe unna med et forelegg, ved mer alvorlige forbrytelser som kan forarge allmennheten dersom siktede slipper “billig” unna.
Når et forelegg er besluttet utferdiget av statsadvokaten, kan det etter påtaleinstruksen § 20-4 overlates til politiet å foreta selve utferdigelsen av forelegget. I så fall må beslutningen inneholde nærmere bestemmelse om størrelsen av boten og den subsidiære frihetsstraff, eventuelt inndragningen og erstatnings- eller omkostningskravet.
Guest
Gaute
6 days 23 hours ago
Torodd: er det du som skal varte opp hans vakre kone, når han hugger ved på Bastøy i halvannet år;-) PS! Har hørt ubekreftede rykter om at hun elsker rakfisk, og barske mannfolk med skjegg;-)
Guest
Geir
6 days 23 hours ago
Han har jo sendt inn til politiet at han ikke vedtar forelegget, og da er dette ikke så interessant lenger. Han har sagt nei takk til et gullkantet tilbud. For nå vil saken bli ført som en straffesak for tingretten i Oslo, og §390A i straffeloven som er brukt her, har en strafferamme på 2 år fengsel! En domfellelse her vil selvsagt havne på “rullebladet”
Jeg tror også det kan få konsekvenser for jobben hans? En ting er at han må være borte i halvannet år, for å sone i fengsel(det gir ingen rett til å komme tilbake i jobb), men hvem vil ha en som har fått en alvorlig dom for mobbing, hetsing og sjikane til å kjøre buss???
6 days 23 hours ago
Jeg tror ikke en domfellelse vil gå utover jobben hans annet enn i den grad han skulle bli idømt fengselsstraff å bli borte lenge fra jobben. Noe jeg finner tvilsomt. Hvis jeg skulle tippe vil en rettssak fordyre alt for ham -dersom han taper saken, en eventuell fengselsstraff vil bli relativt begrenset i tid. Kanskje 30-60 dager eller så. Noe mer enn det skal man ikke vente ut fra at han er tidligere ustraffet. Et alternativ er soning med fotlenke hjemme foran PCen hvor han kan blogge så pcen går varm.
Guest
Commentator
6 days 11 hours ago
JKC vil neppe se innsiden av en fengselsanstalt selv om han til slutt skulle bli dømt. Dommen blir i verste fall en betinget dom. Utenkelig i Norge at man må bak murene for å være et nettroll, selv i så omfattende grad som JKC har vært i lang tid. Dessuten er han formodentlig tidligere ustraffet.
En norsk domstol vil antagelig ikke heller våge å dømme ham til fensgselsopphold i frykt for at saken til slutt ender i Strasbourg med et for Norge negativt utfall.
6 days 4 hours ago
Her er vi så og si enige Commentator. I en eventuell rettssak vil JKC mest sannsynlig få forelegget opprettholdt, eventuelt økt betydelig og muligens en kort dom som muligens gjøres betinget. Han vil vel si: Jeg nekter å betale og går heller i fengsel, og da begynner tvangstrekk av lønnen fra statens innkrevningssentral.
Men det kan bli en kostbar fornøyelse for JKC.
Guest
Commentator
7 days 1 hour ago
“Derfor spottes Guds navn blant hedningene” er vel skriftstedet som passer best til dette..
Guest
Astrid
7 days 2 hours ago
Tja, under skjer i Nord-Korea også:http://www.vg.no/nyheter/utenriks/nord-korea-soer-korea/kim-jong-un-skal-ha-besteget-nord-koreas-hoeyeste-fjell-i-frakk-og-spasersko/a/23437649/
Likheten mellom denne blide friskusen, er jo til forveksling lik Oslos beste og mest karismatiske bussjåfør:-)
Guest
Enig med Jan Kåre
7 days 2 hours ago
Dette er bra Jan Kåre. Stå på og Gud velsigne deg i din viktige kamp mot gjengifte. La bermen triumfere og le, men den som ler sist, ler best. He He He Det er horkarlene som står for fall, ikke du. Du vil seire for sannhetten er sterkere enn løgnen og mørkets makter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte løgner og fordreininger!

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte ...