torsdag 29. august 2019

Nr. 461: Intervju med Torben Søndergaard som opplever mye av det samme som oss, der en må kjempe kampene alene da de aller fleste troende ikke skjønner hvilken fordekt kristendomsforfølgelse det er i Europa i dag!


Nr. 461:
Intervju med Torben Søndergaard som opplever mye av det samme som oss, der en må kjempe kampene alene da de aller fleste troende ikke skjønner hvilken fordekt kristendomsforfølgelse det er i Europa i dag!

Det er flere ting her som er gjenkjennelig for meg, ikke minst det han nevner at troende mennesker kan en ikke regne med i stormen. Det er kun Herren og noen få, en liten rest som ikke har «bøyet» kne for denne verdens Gud Satan.
Det er også andre ting i denne artikkelen, det er at Satan liker ikke at vi nevner demoner og annet. Satan vil ikke bli avslørt, og gjort til kjenne.
For meg så fremstår Torben Søndergaard som en mann som virkelig har fått kjent på kroppen og sjelen at det koster å følge Herren.

Bilde av kristendomshater og kristendomsforfølger Jan Aage Torp som er åpenbart en falsk broder som apostelen Paulus omtaler.

2 Kor. 11. 26 Ofte har jeg vært på reiser, i farer i elver, i farer blandt røvere, i farer fra mitt folk, i farer fra hedninger, i farer i by, i farer i ørken, i farer på hav, i farer blandt falske brødre,
Legg merke til i farer blant falske brødre, som endog går til politiet med falske anmeldelser, ønsker for «brødre» fengsle og vil ha penger. Snakk om å være kjeltring, og lyver i retten og lurer 1.4 Millioner ut av en person som er syk.
Intervjue med Torben Søndergaard

– Inntil i fjor var jeg stolt av ha dansk pass – av å være fra et land med frihet. Men jeg har lært at den friheten gjelder bare om du ikke adlyder Guds Ord fullt og helt, sier Torben Søndergaard.
Frykter fengsel og barnevernskonflikt
Han er grunnlegger og frontfigur for vekkelsesbevegelsen The Last Reformation – «den siste reformasjon», som har følgere over store deler av verden, Norge inkludert. Han har samlet flere hundre deltakere på helgekonferanser her til lands, senest i Kristiansand for ett år siden.
TLR startet i 2011 ut fra troen på at det er meningen å oppleve i dag det man leser om i Apostlenes Gjerninger, ved at man vender tilbake til den samme typen disippelliv som de første kristne levde. Bevegelsens relasjonelt baserte og løst sammensatte nettverk spredte seg på kort tid til alle verdensdeler. I Danmark hadde de den siste tiden hovedbase på en tidligere idrettsskole med inntil 200 sengeplasser til bibelskoleelever og mulighet for stormøter med et par tusen til stede.
Men i januar i år ble alt snudd på hodet. Basen i Danmark er nedlagt og Søndergaard har tatt med seg familien til USA. Dersom han vender hjem, frykter han både fengselsstraff og konflikt med barnevernstjenesten.

– Jeg ser skyldig ut

Norge IDAG snakker med ham via internett mens han er på reise i Charlottesville, Virginia. Der er han for å bli intervjuet på radio og tv. Amerikanske kristne medier fatter interesse både for bevegelsen hans og for at han slår alarm om kristenforfølgelse i Europa. Skandinaviske journalister har han hittil avvist å snakke med etter at han flyttet, men han har valgt å gjøre et unntak.
– Før januar i år ville jeg aldri ha trodd at det kunne skje at jeg skulle ta med meg min kone og våre barn til et annet land og søke asyl, sier han.
Historien begynner 2. januar. Da sendte dansk TV2 den første episoden av en dokumentarserie i tre deler kalt «Guds beste børn». Han hadde tillatt et kamerateam fra TV2 å følge tjenesten hans i halvannet år, etter at de hadde forelagt at de ønsket å lage et program om hvordan mennesker får sine liv forandret i møte med bevegelsen hans. «Du har noe annet å tilby enn folkekirken, og vi vil fortelle de historiene», husker han at de fortalte.
I virkeligheten laget de en serie om overtramp i ytterliggående religiøse bevegelser. De omtalte ikke bare Søndergaard, men et knippe kristenledere og organisasjoner der det tidligere har vært avdekket blant annet økonomisk svindel og misbruk av barn. Midt i dette klippes Søndergaard inn.
– Da jeg så den første episoden, tenkte jeg: «Jeg ser skyldig ut. Jeg ville ment at dette var en skyldig mann, dersom det handlet om noen andre.» Det er på grunn av måten serien er klippet på, sier predikanten, som også selv er filmskaper.
– Jeg forsøker virkelig å leve et hellig liv og holde en høy standard i moralske spørsmål etter å ha sett hva som har gått galt i så mange andre tjenester. Det er tungt å få presentert et slikt bilde av seg selv, forteller han.
Denne uken ble det kjent at tv-kanalen er blitt felt i Pressenævnet, den danske varianten av Pressens Faglige Utvalg, for måten de fremstilte Søndergaard på. Men i mellomtiden rullet snøballen.

Demonutdrivelser

I programmene beskyldes han for å be psykisk syke kaste medisinen sin.
– Jeg snakker ikke med folk om medisin. Men en «undercover» journalist som utga seg for å søke forbønn, spurte meg om og om igjen om medisinbruk, og jeg forklarte at Gud er større enn medisin. Det betyr ikke at syke mennesker skal kaste medisinen sin, det ville være dumt. Men å fortsette på medisin etter å ha blitt frisk, er like dumt. Det jeg anbefalte henne, var å gå og snakke med legen, fortelle hvordan hun var blitt forandret og be ham ta henne av medisinen. Den delen ble tonet ned i programmet.
Beskyldningen som har skapt mest oppstandelse, er at barn skal ha blitt traumatisert av å være vitne til demonutdrivelser i TLR. Som dokumentasjon viser TV2 i en mye avspilt trailer et klipp av en liten gutt som står med buksene nede og gråter.
– De har klippet dette sammen med forbønn fra andre samlinger vi har hatt, og fått det til å se ut som han gråter på grunn av det. Denne gutten var med foreldrene sine på et møte der vi hadde dåp. Gutten er autist. Han så dåpsbassenget og tok av seg buksene fordi han ville bade. Da foreldrene nektet ham det, skrek han i protest, forteller Søndergaard.
– Jeg har evangelisert på gaten i 20 år og drevet ut demoner i ti år, og jeg har aldri fått tilbakemeldinger fra noen som hevder å ha blitt traumatisert av å være vitne til dette.

– Alt ble mørkt

Han legger ikke skjul på at det var tøft å oppleve hvordan venner og brødre vendte ham ryggen, både i tv-serien og i debatten etterpå.
– 9. januar er dagen jeg aldri vil glemme. Da så jeg traileren for den siste episoden av serien, og forsto at folk som hadde jobbet sammen med oss, hadde gått ut og løyet om oss. Da ble alt mørkt. Jeg tenkte at ingen noen gang kom til å stole på meg igjen, og at ingen lenger ville tro på det jeg sto for. «Nå er jeg ferdig i Danmark», tenkte jeg.
I løpet av de påfølgende tre ukene var han ti ganger på nasjonal tv, og han ble en gjenganger i nyhetsmediene. Nettverket av danske frikirker, Frikirkenet, tok avstand og kalte metodene hans ekstreme. Psykologer og interesseorganisasjoner advarte mot ham, og han ble omtalt på tv som «farlig». Forretningspartneren som hadde investert i idrettsskolen som lokaler for TLR, tok avstand fra bevegelsen fordi han mente Søndergaard kontrollerte for mye.

Loven ble endret

Etter mediekjøret opplevde Søndergaard det nødvendig å dra ut av landet for en periode. 24. januar bestilte han billetter til USA, og 26. januar dro familien. Snart fikk de en oppfatning om at det ikke ville være så enkelt å vende tilbake.
– Jeg fikk høre om to lovendringer som var på gang, forteller han.
Den ene var en ny lov om psykisk vold, som likestiller strafferammene for fysisk og psykisk vold. Den ble vedtatt av Folketinget i mars. I de vedlagte politiske bemerkningene til lovteksten, presiseres at en av handlingene som man legger til grunn at skal defineres som psykisk vold, er å la barn eller funksjonshemmede være vitne til demonutdrivelser. Søndergaard er ikke i tvil om at loven er myntet på ham.
Den andre er en endring i barnevernssystemet, i retning av den norske praksisen, der barnevernstjenesten kan fjerne barn fra foreldre etter akuttvedtak uten å først gå veien om domstolene.
– Allerede før dette opplevde vi at barnevernstjenesten så mistenksomt på oss. Det begynte da vi ga våre døtre hjemmeundervisning i stedet for å sende dem til den offentlige skolen. I fjor høst ville de undersøke døtrene våre fordi jeg hadde vært på en guttetur med menn – og noen tenåringer – fra bibelskolen vår, der vi hadde slaktet og spist en høne, noe de mente var brutalt.
Derfor ble han asylsøker
De besluttet å gjøre tilværelsen i USA varig, og etter hvert så de ingen annen utvei enn å søke asyl.
– Men det finnes jo andre måter å få opphold i USA enn gjennom asylinstituttet...

– Vi ønsket de første to en halv månedene å få arbeidstillatelse. Da håpet vi at ting ville roe seg i Danmark. Men da jeg så hva skjedde med de nye lovene, forsto jeg at det ikke var noen vei tilbake.
Søndergaard advarer mot å tro at han er den eneste som risikerer forfølgelse som resultat av loven om psykisk vold.
– I et helt sekulært samfunn, der man ikke tror på demoner, Gud eller helbredelse, har man nå laget en lov mot demonutdrivelse etter å ha sett et tv-program. Hva er neste skritt? Kan barn bli traumatisert av å bli bedt for? Eller av å få høre evangeliet forkynt? Dette er første skritt mot å ta bort trosfriheten. Folk kan tro at dette bare rammer «ekstreme kristne» som gjør gale ting, men da skjønner man ikke at dette er noe som rammer enhver gjenfødt troende som vil gjøre Jesu gjerninger. Jeg har ikke gjort de tingene andre kristenledere i programmet har gjort, men jeg holdes likevel for skyldig. Da kan alle komme til å bli betraktet som skyldige. Troen vår på det danske systemet kollapset. Derfor forlot vi landet.

Aldri grått så mye

– På den ene siden har dette vært det vanskeligste halvåret vi noen gang har hatt som familie. Jeg har aldri grått så mye og aldri opplevd så mange sjokk. Men på den annen side ser jeg virkelig Guds hånd i alt dette. Jesus har lovet oss forfølgelse, sier Søndergaard.
– På mange områder har Gud kalt oss til å være pionerer, gå foran. Jeg tror at det vi har opplevd, er ment å forberede menigheten på hva som kommer. Jeg er kanskje den første fra Skandinavia som søker asyl i et annet land på grunn av trosforfølgelse, men jeg blir helt sikkert ikke den siste.
Foreløpig går tiden i USA mest til å reise rundt og bygge relasjoner og bli kjent med sitt nye land.
– Jeg har ikke fått arbeidstillatelse ennå, så vi holder foreløpig ikke større konferanser, forteller han.
Når det kommer i orden, håper de å kunne bygge opp et nytt hovedkvarter.
– Det er et senter i North Carolina som vi tror Gud vil gi oss, men vi har ikke fått det ennå, røper han.
Ber kristne være frimodige
– Hvorfor var det nødvendig å legge ned hele organisasjonen i Danmark?
– Fordi jeg dro. Hvis jeg kom tilbake igjen, kunne vi ha drevet skolen igjen. Jeg hadde en stor del av undervisningen.

– Står dere i gjeld?

– TLR har ikke mye penger. Våre bøker og seminarer er gratis, for vi prøver å gjøre ting annerledes enn det vanlige. Vi leide bygget og hadde utgifter ved å ha en skole der, og da vi avsluttet brått, ble bygget stående uten studenter i flere måneder. Vi pådro oss nærmere hundre tusen dollar i gjeld, men Gud har forsørget så vi har fått betale ned alt sammen. Nå skylder vi ingen noe, men vi har heller ingenting.
Han forteller om hvordan en fremmed tok kontakt med dem da de ankom USA og hadde fått tiltale fra Gud om å støte ham med en leilighet. Slik opplever han at Gud har vært med.
– Jeg håper at det som har skjedd med meg, ikke vil skape frykt i Skandinavia og Europa, men at folk i stedet vil få frimodighet. Da Paulus var i fengsel, ba han de kristne om å forkynne evangeliet med enda større frimodighet, sier Torben Søndergaard.
(sitat slutt.)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte løgner og fordreininger!

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte ...