lørdag 17. august 2019

Nr. 455: Pastor Jan Aage Torp på egen blogg nå: «Kringkastingssjefen tar mediaetikken på alvor», da han beundrer MEG JAN ÅGE TORP «the Great»!


Nr. 455:
Pastor Jan Aage Torp på egen blogg nå: «Kringkastingssjefen tar mediaetikken på alvor», da han beundrer MEG JAN ÅGE TORP «the Great»!

Leser enn på Pastor Torp eller narreapostel Jan Aage Torp sine mange nettsider, så går enkelte ting igjen.
Jeg skal liksom ikke kalle han narsissist for det er «straffbart», men for meg er Torp den perfekte manipulator, narresist og bløffmaker. Bl.a. ser en med dette at han driver et spill der han operer nesten som en «fotballdommer» eller «håndballdommer» som gir ut gule og røde kort alt ettersom en stiller seg overfor ham, og ingen andre.

I Det siste er det avisen Vårt Land som har fått de aller fleste gule og røde kortene. Torp skriver bl.a. dette om nevnte avis:

«Jeg ble imponert over NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen: Jeg tok kontakt med ham igår fordi jeg oppdaget en debatt i aktualitetsprogrammet EKKO som hadde gått på tirsdag om et tema som slett ikke dreide seg om meg som person og pastor eller om Oslokirken som menighet. Men selvsagt maktet to av de tre debattantene å fremsette utilbørlige påstander om Oslokirken og meg, som NRK allerede den 2. februar 2012 hadde beklaget at de hadde publisert.
Jeg er så vant til sånt i norske medier, og Vårt Land er dessverre for tiden verstingen!!!!!»


Mens NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen får en innertier. Her ser vi narresisten Jan Aage Torp.

Meg gav han minst 4 røde kort da jeg forkynte imot hans gjengifte. Han gikk til Manglerud politiet og bløffet de som den manipulator og notoriske løgner han er. Det var en enkels sak for ham, som er en mester i å lyve, manipulere og bedra andre på denne måten. En gang lurte han en syk person til å selge leiligheten sin og han sto på bar bakke og vips hadde «apostelen» 1.4 Millioner i lomma si. 
Snakk om å gjøre seg rik ikke bare på andres bekostning, men en nokså syk person som Torp kalte ham i ettertid!

Hvor er Dionny Baez blitt av? Nå er han i Norge og før sto Torp på første benk og nesten oppå vedkommende. Nå blir han ikke omtalt med et ord, lurer på hva som har skjedd?

Nei det er bare trist hele saken i og rundt Jan Aage Torp at han evner slik å rundlure både politiet og domstolene, og enkelte andre nokså syke personer!

Her er en artikkel jeg skrev om dette for noen år siden.


Nr. 2.:


Se for anken til menneskerettighetsdomstolen til Strasbourg i Frankrike som hvis du leser hele denne «smørja» vil du få en hvis oversikt over hele saken fra begynnelsen til slutt:

Bilde av etterforsker Oda Karterud på Manglerud politikammer som må ta mye av skylden for at hele saken imot meg har vært en farse meg etter min mening etter et elendig og stygt politiarbeid.
Hun har helt bevist gått etter meg, selv om alla andre i denne saken har gått mye lengre enn meg både i mengder av skriverier, og verbale ord og ytringer.


Oda Karterud, som etter mitt skjønn har gjort en horribel etterforskning jobb preget av en ting, ta meg og la alle andre gå fri!

Siktelsen imot meg som taler om at jeg har kalt Torp for spedalsk, horkarl, ekkel, frekk, psykopat og narsissistisk, men mengde er ikke nevnt her med et eneste ord.
Har nå prøvd meg i fire rettsinstanser, og har ikke oppnådd å bli frikjent fra dommen fra Oslo tingrett.

Kort fortalt om de fire rettsprosessene.

1.)  Det var en farse lignende rettsak i Oslo tingrett januar 2016. Der jeg ble siktet for en ting, og dømt for noe som ikke var gjenstand for behandling engang i retten. At det var mengde av skriverier. Som gjorde at de fant på å dømme meg, selv om det hverken var i siktelsen eller vi drøftet det i retten.

2.)  Det ble en delvis anke til Borgarting Lagmannsrett, som gjaldt først og fremst lovanvendelse. Hør her Brynjar Meling sin prosedyre:

Jeg påpekte at de tallen som Torp kom med i tingretten var udokumenterte, hinsides og de kan ikke legge vekt på de tallen da de er kun tatt ut av luften!
Hør her fra hva jeg sa:

3.)  Anken til Norsk Høyesterett forkastet uten forklaring.

4.)  Anken til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i Frankrike forkastet med begrunnelse i paragraf 35 at jeg hadde fått uttalt meg.

Hva skal vi si til dette? Dette er som jeg skriver i overskriften:
«Siden jeg anser meg som 100 % uskyldig, og at jeg ikke har fått en rettferdig behandling i det Norske rettsvesenet, er bloggen «Justismord» nødvendig!»

Det er da berettigede å skrive og lage denne bloggen, som skal først og fremst ta frem de artikkelen som er blitt skrevet under de fire år før saken nå ble endelig avsluttet med at de forkastet anken min i Frankrike.

Tenk bare hva de har skrevet på den falske Smyrna bloggen, og de er ikke engang siktet, ufattelig.

Hva har Jan Aage Torp og hans allierte kalt og skrevet om meg? Skal jeg ramse opp alt så vil det bli flere bøker. Derfor vil jeg legget ut en del av det gamle stoffet her på denne nystartede bloggen, og der vil du få en hvis oversikt.

Tar med hva Even Gran i FriTanke skriv i sin artikkel om dette til slutt, som bare illustrer det elendige politiarbeidet som har vært. Samt at hva andre har skrevet imot meg både i mengde og kvasse ord, overgår meg mange ganger!

Men av påskudd av å være en satire blogg, har de fått skrive alt de har villet.


Satirebloggens mørke side
«Smyrna menighet Oslo» var visst ikke bare satire likevel.

KOMMENTAR: Mange lot seg lure i forrige uke av artikkelen «Flommen på sørlandet er Guds straffedom over denne landsdelens homofile orgier!!!» på nettstedet til «Smyrna menighet i Oslo».
Flere delte den på sosiale medier i den tro at dette var et godt eksempel på hvor gærne enkelte ytterliggående kristne grupper kan være. Også Adresseavisen gikk på limpinnen og «tok satireblogg på fullt alvor», som Dagbladet formulerte det.
Det er lett å tenke at «Smyrna menighet i Oslo» bare er satire. Overskrifter som «Kvinner som går i bukser har påført Norge en epidemi av lesbiskhet» og «Bestill din kyskhets-seng fra Smyrna Menighet!» er så overdrevne at det umulig kan være ment alvorlig. Ifølge bloggen fungerer «kyskhets-sengen» ved at den økte vekten av to personer utløser pigger som kommer opp gjennom madrassen. Sengen selges «for det beskjedne beløp av 18 750 kroner».
I artikkelen «Bestill et kyskhet dress til din sønn eller sønnesønn fra Smyrna Menighet!» reklamerer menigheten for et kors som du kan binde poden fast til for å unngå onani. Med andre ord: Dette må være humor. Det må være satire. Ganske morsomt er det også. Det er vanskelig å unngå å le av overskrifter som «Er landskapsbilder av regnbuer egentlig skjult propaganda for den homofile og lesbiske mafia?»
Her lå det mer enn jeg trodde
En fugl kvitret meg imidlertid i øret her om dagen at det også finnes en annen nettside ved navn «Smyrna Oslo» – en menighet som ser ut til å mene 100% alvor. Hva tenker innehaveren av denne sida, Jan Kåre Christensen, om den andre Smyrna-menigheten i Oslo som driver gjøn med konservativ kristendom under samme navn. Kunne det ligge en sak her?
Da jeg fikk Christensen i tale, skjønte jeg fort at her var det en diger bakgrunnshistorie som hadde gått meg hus forbi.
I januar 2016 ble nemlig Jan Kåre Christensen dømt for sjikane over lengre tid mot en annen kristenkonservativ pastor, Jan-Aage Torp. Christensen har anklaget og hengt ut Torp for å leve i «hor» fordi han er skilt og gift på nytt. Ett av Christensens hovedanliggender som kristenpredikant er tydeligvis å henge ut kristenledere som bryter mot Bibelens forbud mot gjengifte. Skiller man seg og gifter seg igjen, er man ganske enkelt en «horkarl».
Når det gjelder «satirenettstedet» vi har ringt for å spørre om, sier Christensen at dette er et nettsted som Torp og to andre bruker for å slenge anonym dritt om han.
Jasså, så «Smyrna menighet i Oslo» er ikke bare skrevet av noen spøkefugler som vil drive gjøn med kristendommen? Nei, det er visst ikke det. For når jeg søker opp navnet «Jan Kåre Christensen» på bloggen får jeg mange treff, og her er tonen en ganske annen enn i tulleartiklene om homofile orgier på Sørlandet eller at kvinner i bukser fører til en «epidemi av lesbiskhet».
Artikkelen om Christensen, publisert i august i år, er ikke ment å være morsom. Den inneholder sterke og til dels injurierende beskyldninger. Hensikten er å oppsummere «10 år med Christensens terror og sjikane». Artikkelen er, i likhet med de nyere og morsommere satireartiklene, signert av pseudonymet «Arne Ulf Breen for Smyrna Menighet».
Ingen vil vedstå seg bloggen
Søker vi lenger tilbake i arkivet finner vi mange artikler om Christensen. Helt siden april 2015 har det tydeligvis vært et høyt konfliktnivå mellom Christensen og artikkelforfatteren, som hele tiden oppgis å være pseudonymet «Arne Ulf Breen for Smyrna Menighet».
«Breen» beskylder blant annet Christensen for ID-tyveri, løgnaktighet og prinsippløshet. Latterliggjøring brukes en god del, for eksempel i ironiske «takksigelser» til Christensen og kona.
Hvem kan denne mystiske «Arne Ulf Breen» være. Hvem står bak «Smyrna menighet Oslo»?
Christensen selv er ikke i tvil. Overfor Fritanke.no navngir han tre personer: Torodd Fuglesteg, Ansgar Braut og ikke minst hans motpart i rettssaken han tapte i januar 2016, Jan-Aage Torp. Christensen sier at han har politianmeldt bloggen flere ganger, men at politiet ikke gjør noe.
Jeg tar en telefon til pastor Jan-Aage Torp. Han avviser å ha noe med bloggen å gjøre. Torp sier at han har blitt tipset om bloggen og lest litt i den. Også under rettssaken ble han spurt om han hadde noe med den å gjøre, noe han avviste.
Torp skjønner godt at Christensen reagerer på en del av det som står der, og sier at han selv hadde reagert meget sterkt om noen hadde skrevet en anonym blogg som hengte ut ham selv på samme måte. Torp registrerer at han selv kommer ganske godt ut av det på bloggen, men ønsker ikke å spekulere i hvem som kan stå bak den. Han synes det er injurierende at Christensen beskylder ham for å skrive bloggen, men kommer ikke til å forfølge saken.
Vi har også vært i kontakt med Torodd Fuglesteg som nevnes av Christensen. Han ønsker ikke å kommentere saken. Den tredje personen Christensen mener står bak bloggen, Ansgar Braut, er det usikkert om er en virkelig person eller et pseudonym. En profil med det navnet kommenterte tidligere i kommentarfeltet på Fritanke.no. Vi har prøvd å få kontakt, men har ikke fått noe svar.

Ikke noe å rope hurra for

Og der står saken. Bloggen som i forrige uke høstet mange flir for treffende og morsom kristensatire, og som til og med klarte å lure minst en stor avis, er også… ja, skal vi gå så langt som å si… en mobbeblogg?
Ja, det tror jeg faktisk man kan si. Latterliggjøringen, humoren, ironien og sarkasmen som brukes for å ramme Christensen og kona i enkelte av artiklene er infam. Det må vel også bemerkes at Christensen, i sin monomane fordømmelse av ting som i hans hode ikke er «bibelsk», er et enkelt offer.
Lærdommen får være at hvis man vil henge ut noen på nettet, bør man ikke, som Christensen, gå ut under fullt navn, henge ut navngitte personer og kalle dem «horebukker», «gamle griser» og slikt. Da blir du enkel å ta og kan fort ende opp med en dom i retten.
Da er det mye bedre å beskytte seg bak et subtilt tolkningsrom av smart humor, satire, sarkasme og ironi. Det er jo noe alle effektive mobbere vet. Ikke bank opp folk i skolegården. Skjær heller en stygg grimase som offeret ikke kan ta feil av, og si at du «ikke skjønner noenting» om du blir konfrontert. Kom heller med små jevnlige stikk som er vanskelige å konfrontere, men som likevel rammer nådeløst. Og hvis du bruker nettet kan du nyte godt av anonymitetens usårbarhet.
«Smyrna menighet Oslo» og «Arne Ulf Breen» holder med andre ord jevnt over et mobbefaglig høyere nivå enn Christensen. Men jeg synes definitivt ikke det fortjener noe mer enn en sånn passe sarkastisk gratulasjon fra min side. 
Er man så smart at man kan skrive så morsom og treffende satire som en del av det vi finner på «Smyrna Menighet Oslo», så bør man også være så smart at man lar være å trakassere folk.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte løgner og fordreininger!

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte ...