mandag 16. april 2018

Nr. 293: Jan Aage Torp fremstår som farlig og manipulerende, er det ikke rett da å sette «bjella" på kua og si at han fremstår som en falsk apostel og hyrde?

Nr. 293:
Jan Aage Torp fremstår som farlig og manipulerende, er det ikke rett da å sette «bjella" på kua og si at han fremstår som en falsk apostel og hyrde?

Det er åpenbart at Pastor Torp er kommet med en falsk anklage imot meg da jeg har avslørt han som en falsk hyrde og apostel. Hva gjør da Torp? Politi anmelder meg for å dekke seg bak den!


Jan Aage Torp skriver på Søkelys og fremstår mildt sagt stresset. At det oppgulpet imot meg kommer fra en mann som ikke er i vater hverken med Gud eller seg selv er temmelig åpenbart!


Jeg slettet innsamlings aksjonen til Petar Keseljevic da jeg fikk det råd at det var ikke jeg som skulle hjelpe ham med midler som han eventuelt var blitt lurt og frarøvet. Men den skyldige her må åpenbart betale tilbake pengene og gjerne med renter. Vi får vente og se hva som skjer da Torp er under politi etterforskning for flere forhold. Men dypest sett så fremstår han som en som egentlig trenger hjelp og assistanse.
 
Her er hva avisen Dagen (noe er utelatt av artikkelen) skrev om ham for 3 ½ år siden:
 
- Torp er helt i ytterkant
 
Kristenliv
 
Fortellinger om torturlignende leirvirksomhet i kristen regi hører fortiden til, mener Andreas Hegertun. Han leser med sorg Anders Torp sine opplevelser.
Aftenposten og A-magasinet hadde fredag stort oppslag med sønnen til pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken, Anders Torp. Anders har forlatt farens menighet, er erklært ateist og meget kritisk til virksomheten han som barn og ungdom var med på i kristen regi. Han har tidligere fortalt sin historie, nå sist i et nytt opplag av Levi Fragells bok «Vi som elsket Jesus».

Ekstrem leir

Anders Torp forteller om hvordan han som 13-åring fastet i 40 dager, noe som gjorde ham skrekkelig tynn og dårlig. Han forteller også om en leir i Danmark i regi av menigheten Faderhuset, hvor deltagerne skulle oppleve hvordan det var å leve under undertrykkende regimer. De skulle drilles i å ikke fornekte troen. Drillingen bestod i slag og spark, bli holdt under vann så man trodde man druknet, bli dyttet sand ned i halsen og lage falske identitetskort. Anders Torp sier han flere ganger trodde han skulle dø.
I boka forteller Torp at demonutdrivelser var naturlig del av aktiviteten i miljøene han vokste opp i. Han ble også utsatt for dette selv da han var tenåring. I alt 17 utdrivelser ble gjennomført på ham i løpet av kort tid.
Anders Torp forteller videre om en oppvekst preget av frykt for helvete og fortapelse, om en stadig angst for å synde, for ikke å vitne nok, for kropp og seksualitet.

Langt ute

Oslokirken har løslig vært knyttet til pinsebevegelsen i Norge. Pastor i Filadelfia i Oslo, Andreas Hegertun, kjenner Anders Torp godt, han kjenner til hans historie.
- Jeg har et brennende ønske om å være helt tydelig på at dette Anders forteller om, er helt ekstreme miljøer som ikke har noe med det pinsekarismatiske jeg kjenner til. Jan-Aage Torp er helt i ytterkanten av kirkelandskapet, sier han.
- Jeg leser med sorg Anders sine opplevelser. Han har hatt all rett til å reagere. Ingen skal bli utsatt for slikt.
Hegertun legger til at han er glad for at det i dag er veldig få som opplever slike ting som Anders Torp har opplevd.
- Det gjenspeiler ikke den virkelighet kristen ungdommer møter i dag.

PFU

Det har ikke lykkes Dagen å få kontakt med Jan-Aage Torp. På sin blogg skriver pastoren at han som far «åpenbart har gjort mange feil, men at Anders og jeg var glad i hverandre som pappa og sønn».
- Aftenposten har skrevet uten å sjekke sine kilder. Dessverre er det mye fri diktning som bør etterprøves. Pressens Faglige Utvalg (PFU) får her en viktig oppgave, skriver han.
Og fortsetter.
- Aftenposten i dag, og i 2009 VG, har fått sine lettvinte oppslag. Og Levi Fragell har i min sønn funnet en som han håper å bruke til å fortsette sitt 40 år lange, hatefulle korstog mot evangeliet.


Ser det står mer om Pastor Torp, sønn og demonutdrivelse. Dette er så destruktivt at jeg ikke orker å legge det ut på bloggen. Derfor les selv her: http://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=7785

Bilde av Torp som er ingen sann hyrde, men en falsk etter Esekiel 34.
 


Er det ingen «bjeller» som ringes hos Pastor Torp hvis en ungkar som har vært kjempeheldig å fått seg sin egen leilighet og vil selge den?

Ethvert normalt menneske, ikke minst en Pastor skjønner at dette er totalt feil og «bondefangeri». Nei, unnskyldning til Torp holder ikke, dette er tyveri og manipulering å regne som, ingen tvil om det, nei! http://blog.janchristensen.net/2014/10/nr-908-jan-aage-torp-en-apostel-eller.html
Skal en bare godta alt, eller skal vi stå opp for det vi tror er rett? Torp selv plasserer andre å bås, stempler andre og t.o.m. angriper mennesker for synder de gjorde som hedninger. Han selv fremstår med en dobbeltmoral og hykleri som viser at han er ingen sann kristen og Pastor.
Av det lille jeg vet om Torp, så er det riktig å advare imot ham.
For å forstå bakgrunn med hvorfor jeg bruker det eksemplet som maktmenneske så må en forstå at egentlig før 1987 så hadde en ikke satt navn på slike personer som Torp. Da gav Edin Løvås ut en bok; «Maktmenneske i menigheten». Løvås satte da navnet på noe og noen som hadde fått operere fritt i Guds menigheten. Ut i fra dette som der har lest og erfart med Torp, så sammenfaller det hele. Og ikke bare det, andre har sagt det samme.
Her er noe av utdrag fra omtale av boka: I denne boka deler forfatteren sin erfaring etter 40 år som sjelesørger, og beskriver hvilke metoder en psykopat benytter seg av i sitt spill med andre mennesker. Dette er en ny og utvidet utgave av "Maktmennesket i menigheten" (Ansgar 1987).
Det farlige maktmennesket (1987) som omhandler psykopati og maktmisbruk i menigheten, er Løvås' kanskje viktigste bok. Den har vært en øyenåpner for mange sjeler som befinner seg i villrede og som kanskje har en prekær livs-situasjon.
Jeg gir aldri diagnose på noen, men for meg passer Torp perfekt inn her. Og det er uten tvil derfor han politi anmelder meg for selv å prøve å gå fri. Dette er et spill, et skittent spill av Torp, men slikt opptrer maktmenneske etter Edin Løvås beskrivelse.
Her kommer noe av hva Torp skriver på Søkelys som fremstår at Torp setter seg over andre for å fremheve seg selv. Og han som virkelig ikke har levd eller lever etter Guds ord og vanlig anstendig oppførsel, totalt overser sine egne feil og mangler.
Sitater fra Torp:
Jan-Aage Torp on 16/10/2014 at 14:23 said:
Jeg er takknemlig for Siri Haugens observasjoner.
Jeg har skrevet 2 kommentarer til Christensens blogginnlegg om en person som vi alltid har søkt å anonymisere, endog da saken var vanskelig for over 10 år siden. Men så langt har ikke Christensen godkjent mine 2 relevante kommentarer for publisering. Derfor håper jeg at sokelys.com tillater at jeg limer dem inn her nå:
Min kommentar mandag 13/10 kl 10:21 (upublisert):
Jeg landet nettopp på Gardermoen etter oppdrag i Bangkok, og oppdaterte meg på din blogg.
Jeg blir forundret over at du problematiserer en anonymisert sak som fikk en god avslutning i 2004, for 10 år siden, og ingen hos oss ville engang antyde hvem saken gjelder. I motsetning til deg, Christensen, offentliggjør vi ikke personlige brev med navn. En dato er jo bare med å understreke at saken ble avsluttet for mange, mange år siden.
Og vi vedkjenner oss 100 prosent den gode gjerning som min eks-kone gjorde frem til samlivsbruddet. Dette anonymiserte brevet understreker at den gode løsningen omfattet henne, og det er jeg glad for.
Min kommentar torsdag 16/10 kl 10:40 (upublisert):
For det første ser jeg at du har ikke våget å publisere min kommentar til denne bloggartikkel på mandag 13.oktober 2014 kl 10:21.
Så til saken: Jeg kikket igjen på bloggen din igår og ser til min forskrekkelse hva du faktisk prøver å skrive selv om en person som DU navngir, aldri jeg….
Om det er samme person som jeg omtaler i min artikkel av 27.september 2014 (“Ta ikke imot penger fra hvem som helst!”), vil jeg verken bekrefte eller avsanne. Angjeldende person er fullstendig anonymisert på Oslokirkens nettsider, men du forsøker å gjette og spekulere for å underbygge dine fantasier.
Jan-Aage Torp on 16/10/2014 at 14:42 said:
Christensen påstår at vi har navngitt en person som vi tvert imot konsekvent har anonymisert.
Jeg gikk igår igjennom rutinene for publisering av bilder, dokumenter og artikler med Oslokirkens webleverandør, Kommunion, som er den mest profesjonelle leverandør av webløsninger i norsk og internasjonal kristenhet, og de bekrefter at vi har aldri publisert i denne saken, direkte eller indirekte, navnet på en vi har søkt å anonymisere.
(sitat slutt).
Torp la absolutt alt ut om ham, navn og mente han var nok syk og skulle hatt de pengene for seg selv. Ja, han hadde gitt 1.5 Mill til han, men Torp vil selvfølgelig ikke betale pengene tilbake. Kunne ha skrevet så mye, mye mer. Men er man ikke da ikke skikket til å være Pastor da en først lopper en person for 1.5 Millioner og sier han er syk og vil ikke betale pengene tilbake?
Problemet er kun en person her, det er Torp selv, ingen andre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte løgner og fordreininger!

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte ...