torsdag 14. desember 2017

Nr. 32: Jan Aage Torp en Apostel eller en tvilsom forkynner med «lange fingrer» og sleip tunge?

Nr. 32:
Jan Aage Torp en Apostel eller en tvilsom forkynner med «lange fingrer» og sleip tunge?
Hvem er denne Jan Aage Torp? Jeg gir en beskrivelse av ham her:
Jeg trodde at du var en seriøs pinseforkynner.
Etter hvert skjønte jeg du ikke var det. Men en falsk apostel.
Et maktmenneske etter mitt skjønn som Edin Løvås omtaler i sin bok maktmenneske i menigheten. Og så har bare spiralen pekt en vei, nedover!
 
Bilde av boka Det farlige maktmennesket av Edin Løvås
 
 

Jeg kjenner ikke Jan Aage Torp noe særlig godt, da han alltid har tatt kontakt med meg, jeg aldri med ham.
Her er det en som kjenner ham, Petar Keseljevic.

Snakket nettop med Petar, han rådet meg til at alt om Torp måtte ligge og han støttet meg 100 %.
Jeg har fått lov å nevne alt. Det er Petar Keseljevic som opprinnelig er Serber, men bosatt i Oslo som han vokste opp med far, mor og en bror. Denne Petar Keseljevic ble herlig frelst, og hadde en lovende tid foran seg etter frelsen. Før han møtte Pastor Jan Åge Torp som tok villig imot alle pengene som Keseljevic kom med. Han loppa han for 1.5 Millioner da han solgte leiligheten sin og gav den til Torp som fikk kjøpt seg en Mercedes og kunne invitere andre falske Apostler og profeter til Norge gjennom disse pengene. Snakk om å være en bedrager. Disse falske apostler får i dag dessverre fritt spillerom. Mens de som lever som de preker. Eller lever og preker etter Guds ord, de går i motbakke i Guds menighet! Ellers er det å si om denne herlige broder Petar at han i dag leier en liten leilighet, ikke eier mer. Det koster å stole på de falske Apostler!
Vi som troende burde ha samlet inn penger til denne broderen. Og Torp sitter der med ei ung dame som ut i fra Guds ord er hans elskerinne. Hun er ikke hans hustru sa Jesus.

Hva skjedde mellom disse to? Jeg vet ikke mer en hva Petar Keseljevic sier.
Torp kaller ham for syk og andre ting. Her er Torps versjon på hva som skjedde:
Dette gjelder en gave til Oslokirken som ble gitt vinter-vår 2002. Giveren inviterte min eks-kone og meg på Theatercafeen 20/6-2002 for å uttrykke sin glede over sin gave. Overveldende og uvanlig ar at en giver var så glad!
Men innen desember 2002 angret han.
Heldigvis ba han om tilgivelse over problemer han hadde skapt i oktober 2004.
Senere “ga” han en stor gave til en annen menighet, men også der skapte han problemer.
(sitat slutt).
Torp innrømmer her at han tok imot hele beløpet for Petar Keseljevic, 1.5 Millioner. Dette er som et ran å regne gjennom falske profetier, løfter og manipulering.
Men brevet han fikk i 2005 nevner han ikke for da ble han advart av
Petar Keseljevic.
Hva skjedde da Petar Keseljevic ble forledet å gi bort sin egen leilighet til Jan Aage Torp?
I følge Petar Keseljevic ble han manipulert, presset, gitt løfter og trodde at han skulle bli den neste nye ungdomspastor i menigheten. Mannen ble totalt villedet, misbrukt og manipulert av Oslo Kirken og Jan Aage Torp.
Sluttkommentar:
Dypest sett så er dette en illustrasjon hva som har skjedd gjennom alt for mange pinse og karismatiske miljøer. Det er så mange tilsvarende historier som både jeg kjenner til, og som sikkert jeg også ikke kjenner til. Derfor la oss ta lærdom, snakke om dette og legge noen prinsipper til grunn. Vi kan ikke la en person selge leiligheten sin for å berike en Apostel som gir seg ut for å være en som «hører» fra Gud. Som evner å manipulere, lure og tilsnike til seg 1.5 Millioner kroner.
Er Torp en apostel eller en simpel tyv? Er Torp en hyrde eller en falsk profet? Er Torp en trofast mann imot sin første kone når han velger etter kort tid å innlede et forhold og senere giftemål med sin tidligere barnepike? Du får selv ta dine avgjørelser for å mene hva Torp er. For min del så fremstår han som det maktmenneske som Edin Løvås beskriver i sin bok maktmenneske i menigheten.
Hva med deg Jan Kåre? Har du noen ganger fått 1.5 Millioner? Jeg er blitt beskyldt for så mye. Men det meste jeg har mottatt i pengegaver er noen tusen kroner, ellers så har jeg og min kone jobbet med våre hender for det vi både eier og har brukt i Guds rikes arbeid. Snakk om forskjell på oss og Torp, den kan ikke bli større!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte løgner og fordreininger!

Nr. 501: Pastor og narreapostel Jan Aage Torp som evnet å forlede politiet, påtalemakten, domstolene og mange andre med sine utspekulerte ...