torsdag 21. desember 2017

Nr. 160: Tilsvar på Jan Aage Torp beskyldninger imot meg og politianmeldelse gjengitt i Vårt Land onsdag 1. oktober 2014!

Nr. 160:
Tilsvar på Jan Aage Torp beskyldninger imot meg og politianmeldelse gjengitt i Vårt Land onsdag 1. oktober 2014!

For å gå til sakens kjerne, hva handler dette om? En såkalt kristen Pastor som var «godt» gift før med fem barn og kone blir skilt. Så gifter han seg på nytt igjen etter kort tid med sin tidligere barnepike som bl.a. Todd Bentley gjorde. Og som han ble sterkt kritisert for. 
Det ser ut som Todd Bentley er normen for Jan Aage Torp og Oslo kirken? 
Bilde av Torps etterfølger da de begge lever ganske så likt med å skille seg og gifte seg med en tidligere barnepike etter hva Oslo Kirkens tidligere sektmedlemmer hevder overfor meg.

Torps forhold er todelt her.
1.)  Guds ord lærer at etter skilsmisse skal en enten forlike seg eller leve alene. Her er både Jesus og Paulus meget klare.
1 Kor. 7. 10 De gifte byder jeg, dog ikke jeg, men Herren, at en hustru ikke skal skille sig fra sin mann; 11 men er hun skilt fra ham, da vedbli hun å være ugift eller forlike sig med sin mann - og at en mann ikke skal skille seg fra sin hustru.
Gjengifte er å anse som ekteskapsbrudd, synd eller hor etter skriftens lære i NT. 
Med andre ord, blir da de som gifter seg på nytt eller gifter seg med en fraskilt, «horebukker» eller «skjøger» å regne som da det eventuelt «nye» ekteskapet er imot Guds ord og Jesu lære. Bøyningsformen blir f.eks. horemann eller horekvinne. Folkelig blir det horebukk og tøyte!
Lukas 16. 18 Hver den som skiller seg fra sin hustru og gifter seg med en annen kvinne, han driver hor, og hver den som gifter seg med en kvinne som er skilt fra sin mann, han driver hor.
1 Kor. 6. 16 Eller vet I ikke at den som holder seg til skjøgen, er ett legeme med henne? For det er sagt: De to skal være ett kjød.
Rom 7. 2 Den gifte kvinne er jo ved loven bundet til sin mann så lenge han lever; men dersom mannen dør, er hun løst fra loven som bandt henne til mannen.  3 Derfor skal hun kalles en horkvinne om hun, mens mannen lever, ekter en annen mann; men dersom mannen dør, er hun fri fra loven, så hun ikke blir en horkvinne om hun ekter en annen mann.
Legg merke til skriftens kraftuttrykk: «horkvinne», og da bruke ordet «horebukk» på en mann er bare et folkelig utrykk på godt Norsk for det samme, om utrykket er veldig kraftfullt.
2.)  Torp gifter seg igjen også på en måte som setter dette i et mye dårligere lys, og rent alvorligere allment enn det hadde vært med bare gjengifte. Ikke minst som Pastor og Hyrde der en skal være mønster og forbilde for menigheten/kirken.
1 Pet. 5. 2 Vokt den Guds hjord som er hos eder, og ha tilsyn med den, ikke av tvang, men frivillig, ikke for ussel vinnings skyld, men av villig hjerte, 3 heller ikke som de som vil herske over sine menigheter, men således at I blir mønster for hjorden.
Er Torp et mønster og et forbilde for hjorden/menigheten når han etter knappes mulig tid gifter seg på nytt med sin tidligere barnepike som bl.a. Todd Bentley gjorde? Noe som Bentley ble kraftig kritisert for? Og som Torp ikke tåler å bli kritisert for åpenbart da han driver med splitt og hersk overfor meg og andre!
Jeg spurte Jan Aage Torp på bloggen Søkelys.com følgende:
«Torp så dine tidligere støttespillere lyver til meg da at ikke din nåværende kone var barnepike for dine barn en eller flere ganger. De er omtrent på samme alder, skitten er det å gjøre slikt!».
Fikk ikke noe svar av Torp, så jeg ringte et tidligere medlem i går.
Det var familien Lanton der foreldrene og barna var med i Seierskirken/Oslokirken. Og Aina som var deres datter, så barna til Torp opp til da hun var par år eldre (Torp er 24 år eldre enn henne og hans tidligere kone er på alder med Torp). Etter skilsmissen, så ble Torp behandlet som en Indisk Guro som var attraktiv, hvem skulle få ham?
Etter vanlig Norsk oppførsel og hva Guds ord lærer, og hva som hadde vært naturlig og rett etter hva jeg tror og erfarer. Så går man inn i en sorgprosess?! Men Torp gjør det stikk motsatte! Han beiler etter ungt «kjøtt» som en skjørtejeger og finner seg ei som er 24 år yngre enn seg selv og som er omtrent på alder med hans barn. Hun har vært et forbilde for hans barn i menigheten etter hva deres tidligere medlemmet sier.
Torp fremstår for meg ikke som en sann troende og hyrde, men en krysning mellom den steingale Todd Bentley og en Indisk brahmin.
Skal en ikke få reagere på dette og også bruke ord og utrykk som en gammel «gris» og «horebukk» i slike ekstreme tilfeller der en bryter både Guds bud og hva som er allment akseptert og normalt?  Torp er det jeg og mange vil si «steingal», men ser det ikke selv!
Han er ingen kristen etter hva jeg ser ut i fra Guds ord da våre liv skal ligne på Kristus og vi skal være hans etterfølgere i liv og i lære. Hele Torps liv er så ødelagt og nedverdigende sett ut i fra et kristent ståsted, at er han en hyrde, så er han en falsk hyrde. Er han Apostel, så er han en falsk Apostel etc.
Se for deg dette senariet i menigheten eller kirken.
Du har en Pastor som er i femtiårene. Og du har ei datter som er på alder med hans barn. Pastoren blir skilt og året etter er han gift med, ja, dattera di da han blir sett opp til og holdt i hevd som en «Guro» og en fantastisk Apostel. Er dette fantasi eller virkelighet?
Faktumet er at dette har skjedd i USA med Todd Bentley.
Han var først gift med Shonnah Bentley. Så hadde de en barnepike som han ble forelsket i, skilte og giftet seg da med Jessa Hasbrook. Dette er både uanstendig, imot hva Jesus sa og helt forkastelig når han skal være et mønster og forbilde for andre troende mennesker. Hans kone, Shonnah, ville tilgi og ta ham tilbake, men Todd Bentley stod på sitt og ville skilles.
Jan Aage Torp er inne på det samme. Med andre ord. Han bryter både Guds ord og er en ekteskapsbryter, samtidig så oppfordrer Guds ord til å vise anstendighet og almene kjøreregler. Torp overser alt!
Det siste er at Torp beskylder meg for å stå i ledtog med et ikke eksiterende kristen parti med en vis Magnar Tanem som på stiftelsesmøte hadde ekteparet Ingwersen med seg på stiftelsesmøte for 1 1/1 år siden. Deretter blir Ingwersen offentlig irettesatt på Torps blogg for. Når hun sender mail til ham blir hun overhøvlet og kommer inn i slike sterke lidelser psykisk at hun gråter hele dagen, og er skjelvende langt tid etterpå. Alt fordi Torp hater alle og alt fordi han nå ser ut at alle står i ledtog imot ham for å gå imot at han selv er gjengiftet. Visstnok skulle dette kristne partiet straffe alle som er gjengiftet, men dette står så fjernt i fra meg som det går an å komme. Alt dette kan lese på Pastor Torps blogg hvis han ikke har slettet eller forandret det.
Torp anklager meg for å nevne dette ofte, men hvor ofte er nok?
Gud er så kjærlig og god, at han kommer igjen og igjen, og formaner og taler til oss alle om omvendelse og at vi skal våkne opp!
Salme 50. 1. Gud Herren, taler og kaller på jorden fra solens opgang til dens nedgang.
Torp skriver: «men å skrive slike ting om navngitte personer flere titalls ganger er sjikane».
Her skriver Torp egentlig at han ikke er uenig med meg, men det er at jeg nevner dette så ofte. Dette er sjikane etter Torp mening.
Gud kaller selv på menneskene fra morgen og til kveld, og mange ganger natta igjennom. At jeg nevner ting ofte, ja, da ligner jeg sikkert litt på Gud? Og den attesten er ikke så ille og verst å ta med seg.
Håper at det hele roer seg ned og vi får diskutert om det er bibelsk riktig å gifte seg på nytt eter en skilsmisse. Og hva med de forkynnerne og hyrdene som er forbilder som har gjort og gjør det.
Vi har ytrings og trosfrihet her i Norge, selv om en nevner en ting ofte. Derfor regner jeg med at det hele går over med hensyn til politianmeldelse og jeg ber om tilgivelse om jeg har såret og støtt noen. Men selve spørsmålet og viktigheten av dette, det må vi aldri ta lett på eller overse! Er glad at Vårt Land tar dette opp, der mine ord og utrykk ikke blir vektlagt. Men på hva som er sakens kjerne og anliggende.
Hva lærer skriften angående ekteskapet – skilsmisse og gjengifte?
Dypest sett hadde det vært ønskelig med en vis felles forståelse, for slik det foregår i dag så er det alltid en eller flere menigheter som er åpen for dette. Da igjen får de ikke aksept i en menighet eller kirke, så er det bare å lete seg frem. For en finner de før eller siden, tragisk slik det er blitt!
Seniorrådgiver Hans Marius Tessem i Slettmeg sier dette er langt over streken.
For det første så har jeg aldri fått noen henvendelser fra slettmeg.no. Og for det andre, menigheten er ikke lengre (har sikkert aldri vært det heller) en kardemomme by, men som en slagmark å regne der det pågår en krig mellom det gode og det onde. Mellom Gud og Satan og dessverre også mennesker imellom der meninger og synspunkter står steilt imot hverandre.
Jeg håper inderlig at vi evner og vektlegger på hva skriften sier, og evner å etterleve det. For meg har denne saken med Torp også talt til meg selv Jan Kåre. Ikke bare å gjøre hva som er rett innforbi Gud, men også i andre menneskers øyne, ikke minst de ikke troende som vi omgås med daglig for å være et medmenneske og Jesu Kristi representant overfor dem!
Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2014/09/nr-885-todd-bentley-og-jan-aage-torp.html

http://blog.janchristensen.net/2014/09/nr-884-pastor-jan-aage-torp-beskyter-og.html


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nr. 502: Narreapostel og narren Jan Aage Torp skilt og gjengiftet som en troende, er dette rett ut i fra Guds ord?

  Nr. 502: Narreapostel og narren Jan Aage Torp skilt og gjengiftet som en troende, er dette rett ut i fra Guds ord?   For å skrive og...